با وجود اینکه سالهاست که بسیاری از کشورهای دنیا به دنبال حذف دفن زباله ها و استفاده از صنایع تبدیلی هستند هنوز در بسیاری از شهرهای کشور ما زباله ها به روش های سنتی دفن می شوند.
مدیرکل محیط زیست استان قم با بیان اینکه قم شهری است که دائم مهاجر پذیر است، گفت: در حالی شاهد افزایش مهاجرت پذیری در قم هستیم که زیرساختهای لازم برای این جمعیت در این شهر آماده نشده است.
در حال حاضر با اقدامات صورت گرفته در شهرداری قم، تنها 8 درصد پسماند شهری در مبدا تفکیک میشود و برنامهریزی مدیریت شهری بر این است که این میزان تفکیک زباله را تقریبا دو برابر کرده با برنامههای جانبی از دفن پسماند جلوگیری کند.
مدیر روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم با اشاره به اینکه وضعیت هوای قم در شرایط ناسالم قرار دارد گفت: با توجه به پدیده وارونگی دما در روزهای سرد سال باید هرچه کمتر از وسایل نقلیه شخصی استفاده کرده و از ترددهای غیرضروری اجتناب کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: امروز متأسفانه بر اثر کم توجهی به مسائل زیست محیطی، طبیعت و محیط زیست کشورمان در ابعاد گوناگون مورد دست اندازی سودجویان قرار گرفته است.
رئیس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: یکی از متخلفان زیست محیطی به دلیل تمرد از تحویل جانوران وحشی به یکسال حبس و متخلف دیگری به دلیل توهین به مأموران محیط زیست به 74 ضربه شلاق محکوم شدند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: استفاده کشاورزان از حقابه زیست محیطی رها شده در رودخانه قمرود قم ، باعث استفاده بسیار کمتر از آبهای زیرزمینی و کاهش مصرف برق بوده و در مجموع به نفع محیط زیست است.
رئیس اداره حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: یکی از واحدهای صنعتی آلاینده به دلیل ممانعت از ورود کارشناسان این اداره کل به پرداخت 180 میلیون ریال جزای نقدی محکوم شد.
رسانههای دغدغه مند و متعهد برای بهبود شرایط اقلیمی و حفظ طبیعت و محیط زیست، باید شهروندان را به سمت و سوی کاهش مصرف سوخت و انرژی، کاشت درختان، کاهش حجم پسماندها، استفاده کمتر از پلاستیک و ظروف یکبار مصرف و جلوگیری از هرگونه آلودگی محیط زیست سوق دهند.
مدیرکل دفتر مشارکتهای مردمی و مسئولیتهای اجتماعی سازمان حفاظت محیطزیست گفت: استان قم با توجه به ظرفیتهای موجود و قدرت دینی و باورهای دینی مردم میتواند در همراهی سازمان و تشکلهای مرم نهاد گامهای مؤثری بردارد.
مسؤول اداره بیابان ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم با تاکید بر اینکه مالچ هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد، گفت: تاکنون 236 هکتار مالچپاشی در منطقه حسینآباد میشمست انجام شده که 100 هکتار از این مساحت نیز با نهالکاری همراه بوده است.
افزایش شرکتهای معتمد محیط زیست موجب شده بسیاری از خوداظهاریهای واحدهای آلاینده صنعتی صوری شود؛ در این شرایط واحدی که آلودگی دارد و تمام منطقه به این موضوع آگاه است ولی زمانی که با خوداظهاری و هماهنگی مراجعه میکند آلودگیها پنهان میماند.
مدیرکل حراست سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت:گزارش مأموران منابع طبیعی در مورد تصرف اراضی باید به عنوان ضابط خاص قضایی پذیرفته شود و این مباحث به کارشناس ارجاع نشود
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم گفت: مردم و مسوولان باید تعامل مطلوب و دوسویه برای سازگار ساختن سبک زندگی با شرایط موجود داشته باشند؛ ما هر روز شاهد افزایش آلودگی و روزها با شاخص نامطلوب در شهرها هستیم و این میطلبد که همکاری دوسویه مردم و مسوولان بیشتر باشد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست قم گفت: 270 گونه پرنده در سطح مناطق حفاظت شده، تالاب ها و سایر زیست گاه های استان سرشماری شده اند.
270 گونه پرنده در استان قم وجود دارد